تصفیه پساب کارخانه نشاسته، نشاسته یک فرآورده گیاهی است که به کمک آفتاب می توانند آب را از خاک زمین جذب کرده و با گاز کربنیک هوا ترکیب کنند و قند بسازند و همین قند را تبدیل به نشاسته کنند.
نشاسته به صورت دانه های خرد در برگ، ساقه، ریشه، میوه و تخم درختان ذخیره می شود برای مثال غلاتی مثل برنج و گندم مقدار زیادی نشاسته در خود ذخیره دارند و سیب زمینی هم نشاسته زیادی دارد.
برخی کاربردهای نشاسته سیب زمینی
1- صنایع دارویی: نخ بخیه، جلوگیری از خونریزی در جراحی و جایگزین پلاتین در شکستگی استخوان از پلیمر نشاسته تولید می شود
2- صنایع غذایی: ماکارونی، کنسرو، انواع سس ها و شکلات و شیرینی
3- صنعت ساختمان:گچ، پل ها، سیمان و بتون، رونماهای ساختمان ها
4- صنعت پتروشیمی و مواد پلاستیکی: چسبندگی مواد و استفاده از خواص پلیمری نشاسته
5- صنعت نساجی و پارچه بافی
6- تولید ظروف یک بار مصرف و وسایل بهداشتی سازگار با محیط زیست
7- صنعت چوب
8- رنگ سازی
9- صنعت تولید کارتن و کاغذ
10 -انواع شوینده ها
عمده ترین محل مصرف آب و تولید فاضلاب در بخش های شستشو
1- شستشو نهایی تجهیزات و سالن تولید: فاضلاب تولیدی در این قسمت شامل جامدات ملق و چربی می باشد.
2- شستشو در پوست کن: جهت پاکسازی بقایای پوست از سیب زمینی پوست کنده شده به کار میرود و فاضلاب تولیدی در این قسمت شامل بقایای پوست سیب زمینی بوده و دارای جامدات معلق می باشد.
3- شستشوی سیب زمینی ورودی به کارخانه: فاضلاب در این بخش ناشی از شستشو حاوی گل و لای و مواد زائد دیگر می باشد پس، میزان جامدات معلق و کلوئیدی این فاضلاب بالا بوده که باعث کدورت زیاد می شود.
4- شستشو در دستگاه خرد کن، رنده: فاضلاب این قسمت نشاسته زیادی دارد که به دلیل نامحلول بودن در آب به صورت کلوئیدی در فاضلاب موجود بوده است.
نتیجه گیری
نشاسته سیب زمینی به صورت ذاتی چندین خصوصیت مطلوب دارد که به منظور افزایش پایداری و سفتی ژل ها در برخی مواد غذایی به عنوان یک جزء اساسی بر نشاسته گندم و ذرت و سایر نشاسته ها ترجیح داده می شود.